اوتیت مدیا نام دیگری برای عفونت گوش میانی است. به معنی عفونت پشت پرده گوش است. این نوع عفونت گوش می تواند پس از هر شرایطی که مانع از تخلیه مایع از گوش میانی شود، رخ دهد. این شرایط شامل آلرژی، سرماخوردگی، گلودرد یا عفونت تنفسی است.
عفونت گوش میانی در کودکان شایع است، اما ممکن است در بزرگسالان نیز رخ دهد. عفونت گوش در بزرگسالان ممکن است به معنای مشکل جدی تری نسبت به یک کودک باشد. بنابراین ممکن است نیاز به آزمایش های اضافی داشته باشید. اگر عفونت گوش دارید، باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
انواع عفونت گوش میانی چیست؟
عفونت ها می توانند گوش میانی را به طرق مختلفی تحت تاثیر قرار دهند. آن ها هستند:
- اوتیت مدیا حاد. این عفونت گوش میانی به طور ناگهانی رخ می دهد. باعث تورم و قرمزی می شود. مایع و مخاط در داخل گوش گیر می کند. ممکن است تب و گوش درد داشته باشید.
- اوتیت میانی همراه با افیوژن. پس از از بین رفتن عفونت، مایع (افیوژن) و مخاط در گوش میانی ایجاد می شود. ممکن است احساس کنید گوش میانی شما پر شده است. این می تواند ماه ها ادامه یابد و ممکن است شنوایی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
- اوتیت میانی مزمن همراه با افیوژن. مایع (افیوژن) برای مدت طولانی در گوش میانی باقی می ماند. یا بارها و بارها ایجاد می شود، حتی اگر عفونتی وجود نداشته باشد. درمان این نوع عفونت گوش میانی ممکن است سخت باشد. همچنین ممکن است شنوایی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
چه کسانی بیشتر در معرض عفونت گوش میانی هستند؟
- اگر سیگار بکشید یا در اطراف فردی هستید که سیگار می کشد
- اگر علائم آلرژی فصلی یا تمام سال داشته باشید
- اگر سرماخوردگی یا سایر عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی داشته باشید
علت عفونت گوش میانی در بزرگسالان چیست؟
گوش میانی توسط کانالی به نام شیپور استاش به گلو متصل می شود. این لوله به یکنواخت کردن فشار بین گوش خارجی و گوش داخلی کمک می کند. سرماخوردگی یا آلرژی می تواند لوله را تحریک کند یا باعث تورم ناحیه اطراف آن شود. این می تواند از تخلیه مایع از گوش میانی جلوگیری کند. مایع در پشت پرده گوش جمع می شود. باکتری ها و ویروس ها می توانند در این مایع رشد کنند. باکتری ها و ویروس ها باعث عفونت گوش میانی می شوند.
علائم عفونت گوش میانی در بزرگسالان چیست؟
علائم شایع عفونت گوش میانی در بزرگسالان عبارتند از:
- درد در 1 یا هر دو گوش
- تخلیه از گوش
- شنوایی کم
- گلو درد
ممکن است تب هم داشته باشید. به ندرت، تعادل شما ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.
این علائم ممکن است مانند سایر بیماری ها باشد. اگر فکر می کنید عفونت گوش میانی دارید، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید. اگر تب شدید، درد شدید پشت گوش یا فلج در صورت دارید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
چگونه عفونت گوش میانی در بزرگسالان تشخیص داده می شود؟
پزشک شما یک معاینه فیزیکی انجام میدهد. او گوش خارجی و پرده گوش را با اتوسکوپ نگاه می کند. اتوسکوپ یک ابزار روشن است که به ارائه دهنده شما اجازه می دهد داخل گوش را ببیند. یک اتوسکوپ پنوماتیکی هوا را به داخل گوش می دمد تا بررسی کند پرده گوش شما چقدر خوب حرکت می کند. اگر پرده گوش شما به خوبی حرکت نمی کند، ممکن است به این معنی باشد که مایع پشت آن وجود دارد.
ارائه دهنده شما همچنین ممکن است آزمایشی به نام تمپانومتری انجام دهد. این آزمایش نشان می دهد که گوش میانی چقدر خوب کار می کند. می تواند هر گونه تغییر در فشار را در گوش میانی پیدا کند. ارائه دهنده شما ممکن است شنوایی شما را با یک چنگال تنظیم آزمایش کند.
عفونت گوش میانی در بزرگسالان چگونه درمان می شود؟
عفونت گوش میانی ممکن است با موارد زیر درمان شود:
- آنتی بیوتیک هایی که از طریق دهان یا به صورت قطره گوش مصرف می شوند
- دارو برای درد
- داروهای ضد احتقان، آنتی هیستامین ها یا استروئیدهای بینی
پزشک شما ممکن است از شما بخواهد که انفولاسیون خودکار را امتحان کنید. این به تنظیم فشار هوا در گوش شما کمک می کند. برای این کار، بینی خود را نیشگون بگیرید و به آرامی بازدم کنید. این امر باعث می شود هوا از طریق شیپور استاش به عقب برگردد.
درمان دقیق عفونت گوش بستگی به نوع عفونت شما دارد. به طور کلی، اگر علائم شما در عرض 48 تا 72 ساعت بهتر نشد، به پزشک مراجعه کنید
عفونت گوش میانی در صورت عدم درمان می تواند مشکلات طولانی مدت ایجاد کند. آنها می توانند منجر به:
- عفونت در سایر قسمت های سر
- کم شنوایی دائمی
- فلج عصب در صورت شما
اگر عفونت گوش میانی دارید که بهبود نمی یابد، ممکن است لازم باشد به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. ممکن است برای بررسی سرطان سر و گردن به سی تی اسکن یا ام آر آی نیاز داشته باشید.