پرده گوش شما می تواند فوراً پاره و منجر به علائمی شود که هر چیزی جز راحت نیست. اما در حالی که ممکن است بدانید که وقتی آن اتفاق می افتد چیزی درست نمی شود، ممکن است متوجه نباشید که در بدن شما چه اتفاقی می افتد و چه کاری باید انجام دهید.
در اینجا آنچه باید در مورد علت پارگی پرده گوش بدانید، چه احساسی دارد و در صورت وقوع چه اقداماتی باید انجام دهید، آمده است.
پارگی پرده گوش چیست؟
پرده گوش سوراخدار نیز نامیده میشود، پرده گوش پاره شده یک سوراخ یا سوراخ در پرده گوش است. پرده گوش شما غشای نازک و ظریفی است که گوش خارجی و میانی را از هم جدا می کند. اغلب، فشار ، عفونت گوش میانی (اوتیت میانی)، یا آسیب باعث ترکیدن پرده گوش می شود.
هنگامی که پرده گوش پاره می شود، می تواند خطر عفونت را افزایش دهد. پرده گوش ما به عنوان یک مانع عمل می کند که از گوش میانی محافظت می کند، بنابراین یک سوراخ اجازه می دهد تا آب و مواد زائد به گوش میانی برسند.
علل پارگی پرده گوش
عفونت گوش یکی از دلایل شایع پارگی پرده گوش است. مایع یا چرک می تواند در پشت پرده گوش جمع شود و در نهایت باعث باز شدن آن شود. باکتری های موجود در گوش یا یک ویروس، مانند عفونت دستگاه تنفسی فوقانی یا عفونت سینوسی ، احتمال ابتلا به عفونت گوش را افزایش می دهد.
هنگام انجام فعالیتهایی مانند پرواز در هواپیما یا غواصی، تغییرات فشار هوا میتواند منجر به خطر بیشتر پارگی پرده گوش شود. با این حال، این فعالیتها حتی زمانی که عفونت ندارید نیز میتوانند باعث پارگی شوند.
علل دیگر پارگی پرده گوش عبارتند از:
- قرار دادن یک جسم خارجی در گوش، مانند کلید یا چیزی تیز که برای تمیز کردن گوش استفاده می شود
- یک صدای بلند
- یک سیلی قوی یا ضربه های دیگر به صورت
علائم پارگی پرده گوش
اگر عفونت گوش دارید، ممکن است پس از پارگی پرده گوش از درد تسکین نخواهید یافت. اگر عفونت نداشته باشید، گوش شما به احتمال زیاد بعد از ترکیدن شروع به درد می کند.
سایر علائم پارگی پرده گوش عبارتند از:
- ترشح از گوش که ممکن است شفاف، خونی یا چرکی باشد
- صدای وزوز یا صدای دیگری
- گوش درد
- کاهش شنوایی جزئی یا کلی
- سرگیجه ، در موارد شدید
پارگی پرده گوش چگونه تشخیص داده می شود؟
برای تعیین اینکه آیا پرده گوش شما پاره شده است یا خیر، یک دکتر گوش حلق بینی مراجعه کنید از اتوسکوپ برای بررسی داخل گوش شما استفاده می کند. اتوسکوپ نور را به گوش شما می تاباند که به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی اجازه می دهد کانال گوش و پرده گوش شما را به راحتی ببیند.
اگر چرک یا مایع دیگری مانع دید پزشک از پرده گوش شود، ممکن است مجبور شوند از مکش برای کاهش انسداد استفاده کنند. هنگامی که آنها دید واضحی دارند، باید به راحتی یک سوراخ یا پارگی در پرده گوش مشاهده شود. ممکن است یک آزمایش شنوایی نیز دریافت کنید.
نحوه درمان پارگی پرده گوش
اکثر پرده های گوش پاره شده در عرض دو ماه خود به خود بهبود می یابند. اما ممکن است بخواهید از داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) استفاده کنید یا کمپرس گرم روی گوش خود قرار دهید تا هر گونه ناراحتی را مدیریت کنید.
اگر به یک پزشک مراجعه کنید، آنها سعی می کنند مشکلات اساسی را برطرف کنند. به عنوان مثال، اگر عفونت گوش دارید یا برای جلوگیری از عفونت، ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کنند.
در حالی که درد ممکن است تنها چند روز طول بکشد، کاهش شنوایی تا زمانی که پرده گوش شما به طور کامل بهبود یابد، ادامه خواهد داشت. اگر در طول سه ماه خود را اصلاح نکرده باشد، ممکن است یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی بتواند آن را با یک روش در مطب تعمیر کند. در بیشتر موارد، پارگی پرده گوش ممکن است نیاز به عمل جراحی در اتاق عمل داشته باشد.
فعالیت هایی که باید با پارگی پرده گوش اجتناب کنید
اگر پرده گوش شما پاره شده است، باید از خیس شدن داخل گوش خود جلوگیری کنید تا دچار عفونت نشوید. بنابراین، این به معنای اجتناب از شنا کردن یا قرار دادن سر در زیر آب است. همچنین به یاد داشته باشید که در حین دوش گرفتن سبک، توپ های پنبه ای را در گوش خود قرار دهید.
در حالی که منتظر بهبود پرده گوش خود هستید، اجتناب از چسباندن هر چیزی، مانند نوک کیو یا شی تیز، در گوش بسیار مهم است.