تومور گوش توده یا توده ای از سلول های غیر طبیعی است که در گوش شما تشکیل می شود . بیشتر تومورهای گوش خوش خیم یا غیرسرطانی هستند. اما برخی از تومورهای گوش بدخیم (سرطانی) هستند.
تومورهای گوش می توانند در هر قسمتی از گوش، از جمله گوش داخلی ، گوش میانی یا گوش خارجی ایجاد شوند. آنها ممکن است بر شنوایی شما تأثیر بگذارند . مهم است که تومورها در مراحل اولیه بررسی شوند، قبل از اینکه به طور بالقوه باعث مشکلات طولانی مدت شوند.
تفاوت بین کیست گوش و تومور گوش چیست؟
هم کیست ها و هم تومورها می توانند باعث ایجاد برآمدگی یا برآمدگی در یا در گوش شما شوند:
- کیست ها کیسه های کوچکی هستند که اغلب حاوی مایع هستند و معمولا سرطانی نیستند. شایع ترین کیست های گوش کیست های سباسه (کیست های اپیدرمی انکلوژن) هستند. آنها می توانند در کانال گوش، پشت گوش یا روی لاله گوش ایجاد شوند.
- تومورها توده های جامدی از بافت هستند که ممکن است سرطانی باشند یا نباشند. بیشتر تومورهای گوش تومورهای خوش خیمی هستند که در گوش خارجی شما ایجاد می شوند.
انواع تومورهای خوش خیم (غیر سرطانی) گوش
تومورهای غیرسرطانی گوش می توانند مجرای گوش شما را مسدود کنند و منجر به تجمع جرم گوش شوند . برخی از انواعی که در داخل گوش شما شکل میگیرند میتوانند به اندازهای بزرگ شوند که به اندامهایی که به شنیدن و تعادل شما کمک میکنند آسیب بزنند:
- نوروم آکوستیک ( که شوانوم دهلیزی نیز نامیده می شود ) روی عصب دهلیزی شما شکل می گیرد. این عصب در گوش داخلی شما به مغز شما متصل می شود.
- آدنوم ها تومورهای غیرسرطانی نادری هستند که در گوش میانی شما ایجاد می شوند.
- کلستئاتوم ها کیسه هایی از مایع، هوا یا سلول های پوستی هستند که پشت پرده گوش در گوش میانی شما تشکیل می شوند. در صورت عدم درمان می توانند منجر به کاهش شنوایی شوند.
- اگزوستوزها و استئوماها تومورهای استخوانی خوش خیمی هستندکه روی استخوان های کانال گوش خارجی شما ایجاد می شوند.
- Glomus tympanicum paraganglioma بر عصب تمپان شما تأثیر می گذارد. این عصب در گوش میانی به پرده گوش شما متصل می شود.
- کلوئیدها نوعی بافت اسکار فیبری هستند . آنها می توانند پس از سوراخ کردن گوش یا ضربه به گوش خارجی شما ایجاد شوند.
انواع تومورهای بدخیم (سرطانی) گوش
انواع تومورهای بدخیم (سرطانی) گوش
سرطان می تواند در داخل یا خارج گوش شما ایجاد شود. اما سرطان گوش نادر است.
بیشتر سرطان هایی که گوش شما را تحت تاثیر قرار می دهد در واقع سرطان پوست است . تقریباً 6 تا 10 درصد سرطان های پوست از گوش خارجی شروع می شود. سرطان های پوستی که ممکن است گوش شما را تحت تاثیر قرار دهند عبارتند از:
- کارسینوم سلول بازال .
- ملانوما .
- سرطان سلول سنگفرشی .
سرطان هایی که مستقیماً گوش میانی یا داخلی شما را تحت تأثیر قرار می دهند حتی نادرتر هستند:
- کارسینوم کیستیک آدنوئید یک سرطان نادر است که اغلب در غدد بزاقی شما ایجاد می شود . حتی در موارد نادرتر، ممکن است در کانال گوش شما ایجاد شود.
- آدنوم سرومینوس در سلول هایی که جرم گوش را می سازند تشکیل می شود. این سرطان گسترش نمییابد، اما میتواند بخشهایی از کانال گوش شما را از بین ببرد.
- رابدومیوسارکوم یک سرطان نادر دوران کودکی است که بافت ماهیچه ای را تحت تاثیر قرار می دهد. ممکن است در سر یا گردن از جمله گوش میانی ایجاد شود.
علائم تومور گوش چیست؟
علائم تومور گوش بسته به نوع تومور و بخشی از گوش شما که تحت تاثیر قرار می دهد متفاوت است. علائم تومور گوش عبارتند از:
- برآمدگی در قسمت بیرونی گوش شما.
- سرگیجه یا مشکلات تعادلی .
- خونریزی یا ترشح گوش.
- گوش درد .
- سردرد .
- کم شنوایی .
- زخم یا زخم غیر التیام بخش.
- تغییر رنگ پوست ، خال های جدید یا تغییر به خال.
- غدد لنفاوی متورم .
- وزوز گوش (زنگ در گوش شما).
- عضلات ضعیف صورت .
علت تومور گوش چیست؟
علت تومور گوش چیست؟
تومورهای گوش زمانی اتفاق میافتند که بدن شما سلولهای جدید را سریعتر از حد معمول میسازد. گاهی اوقات، سلول های قدیمی و آسیب دیده آنطور که باید از بین نمی روند. توده هایی از سلول های قدیمی و جدید در کنار هم قرار می گیرند و تومور را تشکیل می دهند.
تومورهای سرطانی گوش زمانی رخ می دهند که سلول ها به طور غیرقابل کنترلی رشد می کنند. بدون درمان، این سلول های بدخیم ممکن است به نقاط دیگر بدن شما گسترش یابند ( سرطان متاستاتیک ).
عوامل خطر برای تومورهای گوش
افراد در هر سنی، از جمله کودکان، ممکن است به تومور گوش مبتلا شوند. عواملی که شانس ابتلا به تومور گوش را افزایش می دهند عبارتند از:
- عفونت های مزمن گوش .
- سوراخ کردن گوش.
- شرایط ارثی، مانند نوروفیبروماتوز (NFS).
- قرار گرفتن در معرض تابش قبلی قرار گرفتن مکرر در معرض آب سرد، مانند غواصی (گوش موج سوار).
- سیگار کشیدن ، از جمله قرار گرفتن در معرض دود سیگار .
عوارض تومور گوش چیست؟
تومورهای گوش، حتی آنهایی که سرطان گوش نیستند، می توانند باعث کاهش شنوایی شوند. آنها می توانند باعث عفونت های مکرر شوند و بر اندام های داخل گوش تأثیر بگذارند که به شنیدن و تعادل شما کمک می کند.
پزشک سما میتواند به شما توصیه کند که چه زمانی نظارت بر تومور بیخطر است و چه زمانی که برای جلوگیری از مشکلاتی مانند این به درمان نیاز دارید.
تومور گوش چگونه تشخیص داده می شود؟
دکتر شما ممکن است با معاینه گوش شما در طول معاینه فیزیکی متوجه تومور شود . آنها ممکن است شما را برای آزمایش شنوایی به یک متخصص شنوایی شناس (متخصص شنوایی) ارجاع دهند . به احتمال زیاد به یک پزشک گوش، حلق و بینی (یک متخصص گوش و حلق و بینی یا گوش و حلق و بینی ) که در اختلالات گوش تخصص دارد، مراجعه خواهید کرد .
اگر پزشک شما مشکوک باشد که تومور گوش شما سرطانی است، بیوپسی را انجام خواهد داد . این روش تومور یا سلول ها را از تومور خارج می کند. یک پاتولوژیست (پزشکی که بیماری ها را مطالعه می کند) نمونه ها را در آزمایشگاه بررسی می کند تا تشخیص دهد.
از آنجایی که دسترسی به تومورهای گوش داخلی و بیوپسی دشوار است، ممکن است ارائه دهنده شما برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنها سی تی اسکن یا MRI را درخواست کند . در موارد نادر، ممکن است قبل از اینکه پزشک بتواند تومور را تشخیص دهد، نیاز به جراحی برای برداشتن تومور داشته باشید.
تومور های گوش خوش خیم
تومورهای خوش خیم گوش چگونه درمان می شوند؟
برخی از تومورهای غیرسرطانی گوش نیازی به درمان ندارند مگر اینکه تومور بر شنوایی یا تعادل شما تأثیر بگذارد. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است تومور را تحت نظر داشته باشد تا رشد آن را زیر نظر داشته باشد و در مورد علائمی که تجربه می کنید با شما تماس بگیرد.
رایجترین درمانها رشد را از طریق جراحی یا روشهای دیگر حذف میکنند. به عنوان مثال، ارائه دهندگان اغلب از رادیوسرجری ( جراحی چاقوی گاما ) برای حذف تومورهای خوش خیم گوش مانند نورومای آکوستیک استفاده می کنند. این روش دوزهای بالایی از اشعه را مستقیماً به تومور هدایت می کند. این جراحی نیست، اما تومورها را با دقتی شبیه به جراحی از بین می برد.
برای درمان کلوئیدها، پزشک ممکن است تومور را با یک کورتیکواستروئید تزریق کند . برخی از کلوئیدها برای از بین بردن سلولهای باقیمانده نیاز به جراحی دارند و به دنبال پرتودرمانی هستند.
تومورهای بدخیم گوش چگونه درمان می شوند؟
متخصصان پوست (پزشکان متخصص در بیماری های پوستی) سرطان پوست گوش خارجی را درمان می کنند. درمان تومورهای سرطانی گوش به نوع و محل سرطان بستگی دارد. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- جراحی Mohs برای برداشتن سلول های سرطانی پوست.
- پرتودرمانی، رادیوسرجری یا شیمی درمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی.
- جراحی برای برداشتن تومورها و (به طور بالقوه) غدد لنفاوی مجاور جایی که سلول های سرطانی ممکن است گسترش یافته باشند.
پیش آگهی افراد مبتلا به تومور گوش چیست؟
تومورهای کوچک گوش که علائمی ایجاد نمی کنند ممکن است به هیچ وجه نیاز به درمان نداشته باشند. اما اگر تومور باعث کاهش شنوایی یا سایر مشکلات شود، ممکن است برای برداشتن آن نیاز به جراحی داشته باشید. اکثر افرادی که برای تومورهای خوش خیم گوش تحت عمل جراحی یا سایر روش های درمانی قرار می گیرند به خوبی بهبود می یابند.
پیش آگهی سرطان گوش به مواردی مانند نوع تومور، محل قرارگیری و مرحله آن (میزان گسترش آن) بستگی دارد. اما حتی در مورد ملانوم (مرگبارترین نوع سرطان پوست)، نرخ بقای پنج ساله 99٪ است، زمانی که جراحی سرطان را قبل از گسترش آن حذف می کند.
سرطان پوست در گوش خارجی گاهی اوقات می تواند عود کرده و به سایر قسمت های بدن شما سرایت کند. شما به معاینات منظم پوست نیاز دارید تا مراقب سرطان برگشتی باشید.
چه زمانی باید به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مراجعه کنم؟
اگر تجربه کردید با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید:
- مشکلات تعادلی یا سرگیجه.
- خونریزی، ترشح یا درد گوش.
- کم شنوایی.
- صدای زنگ در گوش (وزوز گوش).
- تغییرات پوستی در گوش، از جمله یک توده، خال یا زخم جدید.
درمان تومور گوش
چه سوالاتی باید از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بپرسم؟
ممکن است بخواهید از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود بپرسید:
- آیا تومور گوش من بدخیم است یا خوش خیم؟
- چه نوع تومور گوش دارم؟
- بهترین درمان برای من چیست؟
- خطرات و عوارض جانبی درمان چیست؟
- آیا باید مراقب علائم عوارض باشم؟
بیشتر تومور گوش خوش خیم هستند (نه سرطانی) و نیازی به درمان ندارند. اما اگر تومور خوش خیم گوش شنوایی یا تعادل شما را تحت تاثیر قرار دهد، ممکن است برای خلاص شدن از شر آن به رادیوسرجری نیاز داشته باشید. بیشتر تومورهای سرطانی گوش در واقع سرطان پوست هستند. این سرطان ها نیاز به درمان دارند. اگر متوجه تغییراتی در شنوایی خود، احساس یک توده در داخل یا روی گوش خود، یا مشاهده تغییرات پوستی در گوش خود شدید، باید با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید.